051 31 23 25

mail ons

Français  On parle Français!

Français  We speak English!

ballon
051 31 23 25 - info@warmeluchtballon.be - Français - Français

In de kijker

CORONA (Covid-19) update 11/5/2020

Nog steeds weten we niet wanneer en hoe we onze passagiersvaarten mogen hervatten...we hopen half juni. De laatste richtlijnen (11/5/2020) van de FOD Luchtvaart zijn momenteel nog steeds van kracht.  Enkel solovluchten, instructievluchten of vaarten met max. 1 pax aan boord van dezelfde familie, dat is alles wat momenteel toegelaten is. Wat de commerciële ballonvaart betreft is er nog géén duidelijkheid. Alles zal afhangen van de evolutie van het virus, maar als de voorzichtige heropstart goed verloopt denken wij dat half juni een optie is. Het is bij een ballonvaart namelijk bijna niet mogelijk om géén fysisch contact te hebben met elkaar, en al zeker niet om physical distancing te houden. De grote ballon moet samen met piloot en crew opengevouwen worden voor de start en terug opgeplooid na de vaart. In de ballonmand staan piloot en passagiers van verschillende leeftijden dicht bij elkaar. Ballonvaren is nu eenmaal een sociale belevenis en ervaring.
Vanzelfsprekend zal Flybird ballonvaarten / luchtdopen Ciers de richtlijnen opgelegd door de overheid aangaande de te nemen maatregelen stipt opvolgen. Een grondige risicoanalyse van onze sector zal moeten uitwijzen wat wel/niet mogelijk is.
Voor Uw en onze veiligheid zullen mondmaskers, ontsmettingsregels en eventueel nog andere maatregelen en procedures waarschijnlijk noodzakelijk zijn, maar daar gaan we allemaal gratis voor zorgen.  Maar nogmaals, een eventuele heropstart moet VEILIG zijn maar ook DOENBAAR. En het moet ook nog aangenaam en ontspannend zijn voor de passagiers die dit doen om te kunnen genieten en de ballonvaart ervaring ten volle te beleven.
Ons kantoor is gesloten, maar u kunt ons doorlopend bereiken via telefoon of mail en ook ballonvaart cadeaubonnen bestellen. U kunt ook gerust nu al boeken voor een latere datum. Het ballonseizoen zal dit jaar dus zeker veel later starten, maar gezien onze capaciteit per vaart (7 eigen ballons) hopen we toch onze ‘wachtlijst’ en talrijke passagiers, zodra toegelaten, veilig en mogelijk, de ballonvaart van hun leven te kunnen bezorgen... bij mooi weer en ‘gezonde’  en veilige omstandigheden. We kunnen enkel maar hopen dat we straks prachtig ballonweer krijgen, want velen vergeten blijkbaar dan naast Corona-maatregelen het ook gunstig en veilig ballonweer moet zijn. Cadeaubonnen worden gratis verlengd, en met wat geduld en het naleven van de spelregels komt het wel goed.
De gezondheid van onze passagiers, piloten en crew, en ook van onze kinderen, kleinkinderen, en grootouders primeert en we hopen dat deze Covid-19 epidemie snel onder controle zal zijn. SAMEN zijn we sterk, we zijn het onszelf en onze families en vrienden verplicht, we zijn het verplicht aan hen die helaas de strijd hebben verloren, we zijn het verplicht aan zij die elke dag opnieuw voor ons vechten.  

Geplaatst op: 29.05.2020

terug naar overzicht