051 31 23 25

mail ons

Français  On parle Français!

Français  We speak English!

ballon
051 31 23 25 - info@warmeluchtballon.be - Français - Français

Praktische afspraken ballonvlucht

ballonvaart cadeaubon

Uw Luchtballonvaart:

We contacteren u op de afgesproken dag, iets na  de middag (rond 13u), aangezien we dan de laatste ballonvaart weerkaarten binnenkrijgen. Het is niet onze gewoonte om u eindeloos aan het lijntje te houden maar we beslissen ’s middags definitief of de ballonvaart kan doorgaan of niet. Het is simpel, bij goed weer en gunstige voorspellingen vliegen we, bij twijfel, of als het weer echt niet optimaal is spreken we direct samen met u een nieuwe datum af. In geval van duidelijk ongunstig weer kan het zijn dat we daags voordien al een seintje geven.
Wij staan altijd voor u klaar, en begrijpen dat u uitkijkt naar uw ballonvaart, maar met onze jarenlange ervaring hebben we alle respect voor moeder natuur en kennen we inmiddels de weerfenomenen, indachtig de ballonspreuk: “Beter op de grond staan en vaststellen dat het toch misschien zou gegaan hebben om te varen… dan in de lucht te zitten en beseffen dat je een slechte beslissing genomen hebt”ballonvlucht west-vlaanderen

We begroeten elkaar op het afgesproken opstijgterrein ongeveer een half uurtje voor het opstijg uur. U maakt kennis met uw ervaren ballonteam, piloot en crew en ook met de andere passagiers. Samen wordt de ballon uitgepakt en zorgvuldig klaargelegd. Met wat hulp van de aanwezigen wordt de ballon vertrekkensklaar gemaakt.
ballonvaart met luchtballon

Alle passagiers en omstaanders krijgen een grondige briefing en uitleg over wat er te gebeuren staat. En dan is het zo ver, de passagiers stappen in en de ballon stijgt op voor een wonderbaarlijke tocht op verschillende hoogtes. Onze grondcrew die GPS contact heeft met de piloot volgt de ballon met de 4x4 en ballon aanhangwagen, en de volgwagen(s) voor de passagiers rijden op een rustige en verantwoorde manier achter hen…
Helaas gaat de tijd (en de gasvoorraad) in de lucht vlug voorbij en na een uur wordt er laag gevaren en uitgekeken naar een geschikt en bereikbaar landingsveld.
Na de landing dient de ballon terug opgevouwen te worden, waarbij ons team rekent op wat hulp van iedereen. Vele handen maken het werk licht.
En dan is het tijd voor de “après ballooning”, de CHAMPAGNE of drank naar keuze, de ballondoop en het attest van luchtdoop. Voor de bereidwillige volgers die de passagiers oppikken is vanzelfsprekend ook een drankje voorzien! Hou er rekening mee dat alles van aankomst tot vertrek een kleine 3 uur duurt, afhankelijk van de windsnelheid en dus de afstand die afgelegd werd (meestal tussen de 10 en 25 km in vogelvlucht) en de bereikbaarheid.
Vergeet het niet, een ballon kan men niet sturen, hij “drijft” mee met de wind, vandaar de term BALLONVAREN.

De luchtballon:
‘Waarheen hij gaat, hij weet het niet,
want dat bepaalt de wind.

Niet de aankomst maar de vaart
is wat hij heerlijk vindt.´     Edward Monkton

Terug naar algemeen