051 31 23 25

mail ons

Français  On parle Français!

Français  We speak English!

ballon
051 31 23 25 - info@warmeluchtballon.be - Français - Français

Luchtdopen Ciers uit Harelbeke

ballonvaarder Gino Ciers

Luchtballonvaarten Flybird

Ballonteam, Luchtdopen Ciers:
sinds 1991 passagiersvaarten met passie voor het ballonvaren. 

FLYBIRD ballooning en helikopterluchtdopen bv werd opgericht op 23 mei 1991 en is ondertussen uitgegroeid tot een succesvol familiebedrijfje met reeds de tweede generatie aan het roer. Wij beschikken dus reeds over een ruime ervaring en expertise. Wij zijn een door het FOD luchtvaart erkend bedrijf met een machtiging voor luchtarbeid, luchtdopen en publicitaire ballonvaarten nr 475. (BOP 475)In de loop der jaren hadden we reeds meer dan 28 ballons in diverse groottes, met reclame van trouwe sponsors.
Oprichter is Gino Ciers, die reeds zijn ganse leven bezeten is door alles wat vliegt; eerst vliegers (kites), dan tegeleide vliegtuigen, op zijn achtiende leerde hij vliegen met sportvliegtuigen (meer dan 500 vlieguren) en sinds 1990 vaart hij met ballons. Inmiddels heeft Gino meer dan 2800 ballonvaarten gemaakt met alle soorten en merken ballons in binnen-en buitenland (België, Nederland, Frankrijk, Canada, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland, Amerika, Rusland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Engeland, enz.). In 2010 en 2016 nam hij voor België deel aan het wereldkampioenschap gasballonvaren, de Gordon Bennett gasballonrace. Hij is één van de naar schatting 60 ballonpiloten in de wereld die ook een gasballonvergunning én een nachtvergunning hebben. Ervaring en voldoening zijn onze sleutelwoorden. Wij werken nauw samen met een aantal goede aëronauten (ballonvaarders) die in onze opdracht varen. Het zijn stuk voor stuk heel ervaren piloten.
Al ons materiaal wordt perfect onderhouden en verzorgd en jaarlijks gecontroleerd door de bevoegde instanties.
Zowel onze ballons als onze passagiers zijn degelijk verzekerd ... maar wees gerust: BALLONVAREN IS HELEMAAL NIET GEVAARLIJK en iedereen kan meevaren, van 7 tot 107 jaar!
Contacteer ons gerust, wij staan tot Uw dienst ... als wij niet gaan vliegen zijn (letterlijk)!  051 - 312 325

ballonteam Flybird

Veiligheid en gemoedsrust…

U weet het ongetwijfeld… BALLONVAREN is een van de veiligste
luchtsporten die er bestaan… Wj willen trachten dit zo te houden.

Meer dan wie ook beseffen wij dat een ongeval nooit helemaal uit te sluiten is, en het kan IEDEREEN overkomen, MAAR, het zal Uw (en onze) gemoedsrust zéker ten goede komen als U weet dat onze ballons én piloten beantwoorden aan onderstaande WETTELIJKE verplichtingen waar tegenwoordig door veel piloten niet naar omgekeken wordt… met alle gevolgen van dien als er toch iets zou gebeuren…

U betaalt zuurverdiende centen voor Uw droom, een vlucht met een warmeluchtballon. U verdient dan ook waar voor Uw geld en er bestaan criteria en reglementen waarvan U op de hoogte zou moeten zijn:

  • De firma (of organisatie) waarmee U de luchtdoop meemaakt MOET beschikken over een geldige BOP “machtiging tot luchtarbeid”.  Ons vergunningsnummer FOD Luchtvaart is  n° BOP 475.
  • De firma (of organisatie) moet  een “rechtspersoon” zijn met een handelsregister en een geldig BTW nummer en moet dus ook belastingen en BTW betalen. Flybird is een b.v. (vroeger bvba) sinds 1991 met btw n° BE 0444.125.782, RPR Kortrijk n° 131.607.
  • Geen enkele ballonpiloot, zelfs al kan deze een geldige vergunning voorleggen, mag varen met een ballon met reclame of betalende passagiers, zonder dat hij vaart voor een bedrijf of organisatie die over alle nodige vergunningen hiervoor beschikt en waarvan zowel de ballon als de piloot ingeschreven zijn in de machtiging BOP van deze firma.
  • De “BOP” en het “attest van luchtwaardigheid” moeten geldig zijn. Het luchtvaartuig moet geldig gecontroleerd zijn (ieder jaar of om de 100 vluchten) en volledig in orde.
  • De piloot moet beschikken over een geldige licentie en een geldig radiobewijs (zendvergunning).
  • DE VERZEKERING moet in orde zijn en geldig voor ALLE passagiers in de mand. Veel piloten vervoeren veel meer passagiers dan toegelaten in hun (te kleine) ballonmand en ook meer passagiers dan er verzekerd zijn. De verzekering moet vanzelfsprekend GELDIG zijn en nog niet vervallen.
  • De milieunormen eisen een aangepaste installatie voor het gastanken. Ons bedrijf beschikt reeds sinds 20/8/2001 over een Vlarem 1 goedkeuring voor gastanken in ballonflessen.

Iedere zichzelf respecterende firma zal deze papieren aan U kunnen voorleggen, op eenvoudig verzoek. Wil of kan de piloot al de bovenstaande papieren niet voorleggen dan moet U zich zeker vragen stellen.

Indien de firma (of organisatie) waarbij U een luchtdoop in een warmeluchtballon boekt zich niets aantrekt van bovenstaande veiligheidsnormen en reglementen dan wordt de vlucht door het F.O.D luchtvaart én de verzekeringen als ILLEGAAL beschouwt, met alle gevolgen van dien voor de veiligheid, schadeclaims, enz.

KONKLUSIE: Gezien de veel hogere kosten (vergunning piloten, betere ballons, betere verzekeringen, voldoen aan alle firma verplichtingen, bijhouden administratie en boekhouding, en vooral alleen vliegen binnen de veiligheidsgrenzen en wetten) die wettelijk vergunde ballonvaart bedrijven hebben zijn deze misschien iets duurder maar vooral stukken beter en veiliger.
AAN U DE KEUZE! Wij zorgen er zeker voor dat  uw luchtdoop met een ballon een onvergetelijke ervaring wordt.
Ballonvaren is FUN!

Terug naar alle informatie