051 31 23 25

mail ons

Français  On parle Français!

Français  We speak English!

ballon
051 31 23 25 - info@warmeluchtballon.be - Français - Français

MediaGALERIJ

Klik op een gallerij om alle foto's of video te bekijken.

Sfeerfoto's van onze ballonvaarten

In deze fotoreeks plaatsten we enkele sfeerfoto's van ballonvluchten van de afgelopen twee jaren.

Klik hier voor meer foto's

Unieke ballonvaart vanuit oostenrijk tot hongarije

Het team van Luchtdopen Ciers maakte in 2015 een unieke ballonvaart in de Oostenrijkse Alpen. Ze stegen op in skigebied Filzmoos, en na een ballonvaart van ongeveer 6 uur non-stop konden ze veilig landen voorbij het Balatonmeer in Hongarije. Er werd een afstand afgelegd tijdens deze vlucht van maar liefst 347 kilometer.

Klik hier voor meer foto's

Grootste ballonmeeting in Europa

Elke 2 jaar vindt in Frankrijk (in de Lorraine streek) de grootste luchtballon meeting van Europa plaats. Iedere editie stijgen er en 400tal luchtballonnen tesamen op, wat resulteert in kleurrijke taferelen. Deelnemers komen vanover heel de wereld. Ook Luchtdopen Ciers doet steeds met enkele ballonnen mee. Geniet hier van een filmpje dat onze crew Benoît Verougstraete maakte.

 

Klik hier voor meer foto's

Waarmee het allemaal begon: eerste vlucht van onze eerste ballon

Dankzij mijn vriend en eerste crewlid Hans Vercruysse heb ik een video bemachtigd van de eerste vlucht met mijn eerste luchtballon, waarmee alles begon. Deze video is een prachtig stuk nostalgie waarin ik, Gino Ciers te zien ben met mijn instructeur François Schaut. Een prachtig moment!
De video werd gemaakt op 31 augustus 1991.

De luchtballon kocht ik aan in september 1990. De ballon had kenteken OO-BGC (ballon Gino Ciers) en werd geleverd in de lente van 1991. Hij werd gedoopt door Margriet Hermans en Peter Libertus. Meer dan 1000 mensen kwamen kijken naar dit spektakel (in die tijd was een luchtballon uiterst zeldzaam).

Ook enkele bevriende ballonvaarders kwamen die dag samen opstijgen.
Uit het reisdagboek: 31/08/91 - doopvlucht "San Marino" - 19:30 tot 20:20 - Duur 00.50Hr - N-90 - OO-BGC - Hulste tot Wervik.

 

Klik hier voor meer foto's

Eerste vlucht van de BMW luchtballon

Hierbij een filmpje van de allereerste vlucht van de prachtige luchtballon van BMW. We vertrokken vanop onze thuisbasis in Hulste en landden in Deerlijk.

Klik hier voor meer foto's

Gordon bennett gasballon race 2010

In 2010 nam ik met mijn schoonzoon Jürgen Dobbelaere deel aan de prestigieuze Gordon Bennett gasballon race. Dit is de oudste luchtvaart-wedstrijd die reeds sinds 1906 gehouden wordt! Het doel van de wedstrijd is simpel: wie het verste vaart is de winnaar. Iedere editie worden er grote afstanden van honderden kilometers afgelegd.

We stegen op in Bristol, Verenigd Koninkrijk, en landden uiteindelijk aan de Franse oostkust, nabij Perpignan. Voor ons een onbeschrijflijk avontuur, waarvan we nog onderstaand filmpje hebben om op terug te blikken.

Van deze race hebben we ook nog onze website beschikbaar: Gordon Bennett team Ciers - Dobbelaere

Klik hier voor meer foto's

demonstratie nieuwe suprabazar luchtballon

Hieronder een filmpje van de eerste demonstratie van de nieuwe SupraBazar luchtballon.

Filmpje werd gemaakt vanuit een telegeleid vliegtuigje.

Klik hier voor meer foto's

helikoptervluchten

Helikoptervluchten met de unieke Bell 407 helikopter:

Klik hier voor meer foto's

het beroep ballonvaarder

Een mooie reportage van Vivaplus over het beroep van ballonvaarder Gino Ciers. Met dank aan NTV TV producties.

Klik hier voor meer foto's

Gaverzicht ballon in Oostenrijk

Hieronder een filmpje van onze ballonvaarten in de Oostenrijkse Alpen met de Gaverzicht luchtballon.

Klik hier voor meer foto's

Nightglow Fizlmoos

De nightglow, ballonballet in het donker op muziek, gefilmd in Filzmoos, editie 2006. Met uitgebreide receptie en hartige hapjes en drankjes. 

Klik hier voor meer foto's

Flying horse filzmoos

Eerste opblazing van het "vliegend paard" voor de aankoop van deze prachtige special door Dhr. Willy Naessens. Toen was de immatriculatie nog G-Horse. Gefilmd te Filzmoos in Oostenrijk, januari 2006. 

Klik hier voor meer foto's

ballonvaart plechtige communie

Een mooi filmpje dat ingezonden werd door een van onze passagiers.

Lore maakte in mei 2015 een prachtige ballonvaart boven het Ieperse, als cadeau voor haar vormsel. Dezelfde dag nog kon ze al meevaren met piloot Eddy.

Klik hier voor meer foto's

luchtballon evenement west-vlaanderen

Elk jaar organiseren we in Waregem (West-Vlaanderen) de ballonhappening, een groot evenement met tientallen luchtballonnen in alle vormen en kleuren.

Klik hier voor meer foto's

nightglow met luchtballons

Enkele jaren geleden maakten we een mooie 'nightglow' tijdens de ballonhappening in Waregem: hierbij worden in het donker luchtballonnen opgeblazen, en op de maat van de muziek worden de ballonnen opgelicht met de brander. Een adembenemend effect!

Klik hier voor meer foto's

Leuk filmpje muziek en luchtballons

Bekijk hier een leuk filmpje van Jon en Vangelis met luchtballonnen:

 

Klik hier voor meer foto's

Liedje met luchtballonnen - Edenn uit Kortrijk

Genieten van de schoonheid van ballonnen en muziek...

https://www.youtube.com/watch?v=G2jFggLsBmQ

Met mijn vriend sinds meer dan 42 jaar Jan Verougstraete (Chocolaterie Sweertvaegher.be) en zijn gezin trekken we al jarenlang de wereld rond met onze warmeluchtballons. Samen waren we in Rusland, Amerika, Canada en vele Europese landen. Onze kinderen waren veel samen tijdens de (ballon) vakanties en ook nu nog blijven de familie Verougstraete trouwe crewleden bij ons ballonteam. Naast een warme vriendschap is ook onze liefde voor ballonvaren alleen maar gegroeid. Hoogtepunt waren jarenlange deelnames (sinds 1993) aan Mondial Air Balloons (MAB) in Lorraine, Frankrijk, de grootste Europese ballonmeeting. Onze kids en deze van Jan zijn inmiddels volwassen, maar zijn hun liefde voor ballonnen niet kwijt. Getuige hiervan deze prachtige song en bijhorende video THINKING van Edenn die pas werd uitgebracht. Edenn is een productie van Jean-Sébastien (de vriend van Valérie Verougstraete) en de bijhorende lyric video is met beelden gemaakt door Benoît Verougstraete uit onze ballons tijdens deelnames aan MAB in Frankrijk. Wij wensen Edenn en de familie Verougstraete in elk geval proficiat en heel veel succes toe. Massaal delen dus!

Uit onderstaande recensie uit Skopemag blijkt in elk geval dat dit een topper wordt.

https://skopemag.com/2018/05/16/skopemag-premiere-edenn-presents-thinking-single-video

 

 

Klik hier voor meer foto's

Luchtballon fabrikant

Zo bouwen ze een luchtballon van A tot Z, bij de hoofdfabrikant van onze luchtballonnen: Schroëder Fire balloons nabij Trier in Duitsland.

Klik hier voor meer foto's